4. února 2010

Africké kuře Yassa

1 kg vykostěného kuřecího masa,1 větší žlutá paprika,1 větší červená paprika,1 větší zelená paprika,2 červené cibule,olej na smažení,8 - 10 tortillas (mexických placek z nekynutého těsta, lze nahradit arabským pita chlebem apod.),1 - 2 kelímky zakysané smetany podle chuti,sklenice mexické omáčky salsa podle obliby , avokádový krém guacamole ,
Na marinádu: 2 čerstvé papričky jalapeño nebo jiné ostřejší chilli,2 stroužky česneku,2 - 3 lžíce nasekané koriandrové nati,120 ml slunečnicového oleje,2 lžíce sójové omáčky,2 lžíce worcesterové omáčky,50 ml citrónové šťávy,50 ml pomerančové šťávy,čerstvě mletý černý pepř,50 ml suchého nebo jablečného vína,sůl

Papričky jalapeño zbavte semeníků, velmi jemně je nasekejte, česnek rozetřete se solí, jemně nasekejte, koriandr a dobře smíchejte se všemi ostatními ingrediencemi na marinádu. Maso nakrájejte na nudličky,vložte do marinády, promíchejte a uložte v chladu nejlépe přes noc, poté je vyjměte a nechte okapat.Papriky nakrájejte na tenké proužky a cibuli nejdřív na osminky až šestnáctinky, potom je rozeberte na malé lodičky. Placky vložte do trouby podle návodu na obalu ohřát, aby zvláčněly .Ve větší pánvi rozehřejte olej,maso v něm orestujte, klaďte je na placky, přiložte různobarevné proužky paprik, cibuli, trochu salsy a smetany. Tortily zarolujte a při podávání ještě nabídněte další zakysanou smetanu, salsu a krém guacamole,jako se u nás podává kečup a hořčice.

Žádné komentáře:

Okomentovat