4. února 2010

Kuřecí křídla ve sladkokyselé omáčce

12 kuřecích křídel nebo 4 - 6 stehen,2 citróny na ozdobu (můžete vynechat),1 cibule,1 stroužek česneku,100 g cukru,200 ml kečupu,2 lžíce octa,2 lžičky hořčice,sůl, pepř,trochu sójové omáčky
Cibuli nakrájejte na drobné kostičky, česnek prolisujte. Obojí smíchejte s cukrem,kečupem, octem, sójovou omáčkou a hořčicí.Uveďte do varu a za stálého míchání při velmi malém ohni přibližně 2 minuty vařte. Omáčku ochuťte solí a pepřem. Maso opláchněte a osušte. Dejte do pekáče, potřete omáčkou a v předehřáté troubě pečte asi 30 minut při 190 °C doměkka. V průběhu pečení maso potírejte omáčkou a podle potřeby podlévejte horkou vodou. Když je hotovo, nakrájejte omyté a osušené citróny na plátky, poklaďte je na talíř, na to položte křidýlka či stehýnka a podávejte s rýží, hranolky, kroketami nebo chlebem. Zbytek omáčky smíchejte s výpekem v pekáči, nechte přejít varem a podávejte zvlášť v omáčníku.

Žádné komentáře:

Okomentovat