4. února 2010

Bramborové pirožky plněné uzeným kuřecím masem

400 g vařených oloupaných brambor,250 g polohrubé mouky,100 g másla,300 g uzeného kuřecího masa,sůl,kmín,1 - 2 bílky,tuk a mouka na plech
Maso umelte, bílky rozšlehejte s kapkou vody. Brambory nastrouhejte, přidejte sůl, mouku, rozměklé máslo, vypracujte těsto a vyválejte z něj plát asi 4 mm silný. Rozkrájejte jej na čtverce cca. 10 x 10 cm, okraje potřete bílkem, do středu každého dejte umleté maso,přehněte jej napříč do trojúhelníku, okraje dobře přitiskněte,aby se slepily. Přeložte pirohy na vymazaný a pomoučený plech, potřete je bílkem a pokmínujte.Vložte do předehřáté trouby a pečte dozlatova asi 15 minut při 200 °C.

Žádné komentáře:

Okomentovat