2. února 2010

Maďarská slepičí polévka

1 slepice,150 g suchých fazolí,2 velké mrkve,1 malá hlávka zelí,1/2 středního celeru,hrst sušených hub,1 bobkový list,petrželová nať,sůl,několik kuliček pepře
Fazole a houby den předem namočte. Slepici očistěte, omyjte a dejte vařit do 1,5 l vody s pepřem a fazolemi. Očistěte a omyjte zeleninu, zelí nakrouhejte na nudličky, houby pokrájejte.Vše i s bobkovým listem přidejte po 30 minutách varu do polévky a vařte dál, dokud není maso měkké. Pak slepici, mrkev a celer vyjměte, maso oberte a nakrájejte na kousky, zeleninu nakrájejte na malé kousky. Odstraňte z vývaru bobkový list, vraťte do něj maso a zeleninu, prohřejte a podávejte ozdobené sekanou petrželkou.

Žádné komentáře:

Okomentovat