31. ledna 2010

Opečené chleby s křepelčím masem

4 křepelky., hrozen červeného hroznového vína., 50 g másla., 0,5 dl oleje., 1,5 dl vinného octa., 100 g krupicového cukru., 2 krajíčky chleba., 2 PL telecího vývaru.,
Křepelky vykucháme a vyjmutá játra dáme stranou. Křepelky převážeme, osolíme, opepříme a opečeme je na pánvi, na níž jsme rozpustili polovinu másla a polovinu oleje. Jakmile jsou křepelky opečeném vyjmeme je z pánve. Po odmaštění do ní vsypeme krupicový cukr a necháme ho zkaramelizovat za pravidelného míchání dřevěnou vařečkou. Jakmile cukr získá jantaravou barvu, zalijeme ho octem, necháme zpoloviny odpařit a přilijeme telecí nebo hovězí vývar. Na mírném ohni povaříme 5 až 10 minut. Nyní do šťávy z křepelek přidáme kuličky hroznového vína, znovu uvedeme do varu a dáme stranou. Dva krajíčky chleba rozpůlíme a osmahneme je na pánvi na zbylém másle a oleji, Jakmile jsou krajíčky opečené dozlatova, potřeme je rozmělněnými křepelčími játry a ogrilujeme na grilu v troubě. Do servírovací mísy vlijeme šťávu z křepelek s vínem, vložíme osmahnuté krajíčky chleba, na které dáme celé upečené křepelky.
Rada: Předtím, než játra rozmělníme vidličkou a než je budeme natírat na chleby, neopomeneme odstranit blánu, která je obklopuje.

Doporučené nápoje: Lehké stolní víno, pivo, minerálka.

Žádné komentáře:

Okomentovat