5. února 2010

Mrkvové karbanátky

500 g mrkve,1 cibule,2 vejce,strouhanka,olej,2 stroužky česneku,koření do mletých mas
Na obalení a smažení: 1vejce, 200 ml mléka,strouhanka, tuk

Očištěnou mrkev nastrouhejte nahrubo, česnek rozetřete, cibulku nakrájejte najemno a osmahněte.Mrkev podlijte troškou vody, osolte a duste doměkka.Odstavte a nechte vychladnout. Po vychladnutí přidejte cibulku, česnek, vejce, strouhanku na zahuštění a koření. Dobře promíchejte a dejte na 1/2 hodinky odležet do lednice. Po odležení vytvarujte z hmoty malé placičky, které namáčejte v mléce, do kterého jste si rozšlehali vejce a pak obalte ve strouhance.Smažte po obou stranách dozlatova. Vhodnou přílohou je bramborový salát nebo brambory tepelně upravené jakýmkoliv způsobem se zeleninovým salátem.

Žádné komentáře:

Okomentovat