2. února 2010

Italská slepičí polévka

1 slepice,droby z ní nebo 200 g kuřecích drůbků (játra, žaludky, srdíčka),1 střední cibule,3 stroužky česneku,pepř,4 rajčata,špetka muškátového květu,sůl, petrželka,svítek nebo uvařené nudle či nalámané
špagety

Očištěnou, vykuchanou, opranou slepici vložte do osolené vody, přidejte oprané pokrájené vnitřnosti,kolečka cibule, plátky česneku, opepřete.Vařte na mírném ohni tak dlouho, až je slepičí maso měkké. Pak slepici vyjměte, maso oberte a nakrájejte. Vývar zceďte, vyberte droby, rovněž je nakrájejte a vložte i s masem zpět do scezeného vývaru. Rajčata spařte, hned ochlaďte ve studené vodě, oloupejte, nakrájejte na plátky, přidejte do polévky, dochuťte špetkou muškátového květu.Před podáváním můžete do polévky vložit na kostky nakrájený svítek nebo vařené těstovinové nudle, na talířích ji ozdobte čerstvou nebo sušenou petrželkou.

Žádné komentáře:

Okomentovat