4. února 2010

Kuřecí pikantní křídla

10 - 12 kuřecích křídel,2 lžíce oleje,2 lžíce sojové omáčky,2 stroužky česneku,sůl, pepř,mleté chilli,1 lžička másla (můžete vynechat)
Utřete česnek se solí, smíchejte s pepřem, chilli a olejem na kašičku.Z křídel odřízněte poslední bezmasou část, zbývající části potřete kořenicí kašičkou, naskládejte je do pekáče, přikryjte a uložte v chladu nejlépe do druhého dne. Předehřejte troubu na 190 °C,podlijte křídla, přidejte popřípadě máslo, vložte do trouby a upečte dozlatova. Podle potřeby přelévejte výpekem a podlévejte horkou vodou. Podávejte s vařenými brambory, chlebem, bramborovou kaší a nějakou čerstvou či nakládanou zeleninou.

Žádné komentáře:

Okomentovat