5. února 2010

Smažená treska tmavá

900 - 1100 g plátků z tresky tmavé, obecné nebo skvrnité,hladká mouka,rostlinný olej na smažení
Na omáčku : 3 šálky konzervovaných oloupaných rajčat,4 lžíce olivového oleje,3 stroužky česneku,3 lžíce nasekané čerstvé petrželky,1/2 lžičky soli,podle chuti čerstvě mletý černý pepř


Pokrájejte nahrubo rajčata. Do hrnce dejte olivový olej a česnek. Na středním plameni osmažte česnek do tmavohněda,vyjměte jej a vyhoďte. Přidejte rajčata, petrželku,sůl a pepř. Stáhněte plamen a povařte omáčku 15 až 20 minut, dokud nezhoustne a nezíská tmavší barvu.Mezitím nakrájejte rybu na kusy o velikosti 5 x 7,5 cm,obalte jednotlivé kusy v mouce, počkejte 5 až 10 minut,znovu je obalte v mouce a mouku na nich uhlaďte. Do pánve na smažení nalijte alespoň 2,5 cm rostlinného oleje a rozehřejte jej na 190 stupňů. Kusy ryb postupně osmažte vždy po několika do zlatohněda.Nechte je okapat na kuchyňských ubrouscích. Udržujte je v teple a je-li třeba, přihřejte omáčku. Osmažené ryby dejte na servírovací mísu, přelijte je omáčkou a podávejte.

Žádné komentáře:

Okomentovat