4. února 2010

Krupicový koláč se slepicí

1 slepice,1 litr mléka,250 g hrubé krupice,5 vajec,5 velkých stroužků česneku (dle chuti),15 - 20 kuliček nového koření
Slepici uvařte se zeleninou jako na polévku (i s tukem,který se většinou vyhazuje už před vařením). Maso oberte a rozložte na pekáč. Omastek z polévky seberte a dejte do kastrůlku, přidejte prolisovaný utřený česnek a roztlučené nové koření, zahřejte, přelijte na maso a nechte v troubě hodně rozehřát. V mléce rozkvedlejte
všechna vejce, osolte, případně dokořeňte podle libosti,přidejte krupici a zamíchejte. Přelijte na maso v pekáči, vložte do vyhřáté trouby a pečte cca. 30 minut, píchnutím zjistěte, kdy je dopečeno.Výsledek vypadá jako koláč, i když to není koláč.

Žádné komentáře:

Okomentovat