4. února 2010

Kuřecí žaludky zadělávané

několik zrnek celého pepře a nového koření,400 g žaludků,sůl,40 g slaniny,1 cibule,1 lžíce polohrubé mouky,muškátový květ,1 žloutek,2 dl smetany,petrželka
Žaludky očistěte, opláchněte, zalijte studenou vodou tak, aby byly potopeny, přidejte sůl a koření a vařte téměř doměkka. Žaludky zceďte, pokrájejte na kousky, vývar nechte trochu vychladnout. V troše prochladlého vývaru rozmíchejte mouku. Nadrobno nakrájejte slaninu a cibuli, v hlubší pánvi slaninu rozškvařte,zpěňte na ní cibuli, přidejte žaludky, krátce promíchejte, za stálého míchání zalijte vývarem s moukou, míchejte a povařte cca.10 minut,dokud není omáčka hladká a žaludky měkké,popřípadě rozřeďte trochou vývaru. Okořeňte,podle chuti dosolte, zalijte smetanou se žloutkem a už jen prohřejte téměř k varu. Je-li třeba,rozřeďte ještě horkým vývarem. Posypte sekanou petrželkou a podávejte s těstovinami nebo dušenou rýží.

Žádné komentáře:

Okomentovat