4. února 2010

Slepice v bešamelu se salámem

1 slepice,3 velké cibule,100 g plátkového sýra,100 g měkkého salámu,1/2 kostky másla,2 lžičky kari koření,2 dl mléka,2 lžičky worcesterové omáčky,1 - 2 lžičky kečupu,sůl,3/4 polévkové lžíce hladké mouky
Slepici dobře očistěte, omyjte, vložte do vařící osolené vody a uvařte doměkka. V tlakovém hrnci to trvá kratší dobu a ušetříte dost plynu nebo elektřiny. 1 cibuli nakrájejte nadrobno, 2 cibule a salám nakrájejte na kolečka. Měkkou slepici vyjměte,maso oberte, naklaďte na máslem vymazaný pekáč, trochu posolte, poklaďte kolečky cibule,na to položte plátky sýra, na něj vrstvu měkkého salámu. V rendlíku rozehřejte máslo (neškvařit!),zpěňte na něm drobně nakrájenou cibuli, přidejte kari a mouku, promíchejte, zalijte mlékem a za stálého míchání povařte dohladka. Potom přidejte worcesterovou omáčku a kečup, promíchejte a touto zálivkou polijte připravenou směs na pekáči.Vložte do předehřáté trouby a zapečte, dokud pokrm na povrchu nezačne zlátnout. Podávejte s hraholky nebo pečenými či vařenými brambory a zeleninovým salátem.

Žádné komentáře:

Okomentovat