2. února 2010

Slepičí polévka s rýží

1 slepice; 2 cibule; 3 mrkve,2 stonky řapíkatého celeru,2 listy kadeřavé kapusty,1 tenký pórek; 1 stroužek česneku,1/2 červené kapie,petrželová nať, sůl,1 šálek rýže
Rýži properte ve studené vodě,uvařte v osolené vodě, zceďte a nechte vychladnout.Slepici očistěte, omyjte, uvařte spolu s oloupanou cibulí vcelku ve slané vodě doměkka, vyjměte, maso oberte a pokrájejte na kostičky. Vývar přeceďte a naběračkou z povrchu odstraňte přebytečný tuk. Mrkev,celer, pórek a kapustu očistěte, operte, pokrájejte na nudličky, přidejte k vývaru a vařte, dokud zelenina nezměkne. Přidejte prolisovaný česnek a na kostičky nakrájenou kapii,chvíli ještě povařte,odstavte,přidejte maso,uvařenou rýži a v talířích posypte
nadrobno nasekanou petrželovou natí.

Žádné komentáře:

Okomentovat