4. února 2010

Kuřecí koláč s houbami a zeleninou

300 g kuřecích prsíček,slunečnicový olej,sójová omáčka,voda,500 g hub (nejlépe hřibů),1 malá cibule,1 velká cibule,2 velká rajčata,1 střední cuketa (nejlépe žlutá),1 balíček listového těsta,máslo a hrubá mouka na vymazání a vysypání plechu,olivový olej, kečup,provensálské koření,bílý pepř, sůl, sýr na strouhání,200 g čerstvého špenátu, čtyřboče nebo mangoldu,Solčanka, Würzl nebo jiná kořenicí směs bez glutamanu
Maso nakrájejte na tenké nudličky, lehce osmahněte v pánvi na slunečnicovém oleji, podlijte trochou horké vody, přidejte sójovou omáčku a Solčanku a poduste pod pokličkou na mírnějším ohni. Houby nakrájejte a usmažte zvlášť na slunečnicovém oleji s jemně pokrájenou malou cibulkou, posolte. Velkou cibuli, rajčata a cuketu nakrájejte na kolečka. Listové těsto rozválejte na tenký plát velikosti plechu,položte je na vymazaný a vysypaný velký plech,potřete olivovým olejem a kečupem, poklaďte kolečky cibule, rajčat, posypte provensálským kořením a mletým pepřem. Na to rovnoměrně rozprostřete houby a maso. Oblanšírujte špenát nebo pokrájený mangold a položte na houby. Tenká kolečka cukety hustě rozprostřete na koláč, povrch posypte Solčankou a hrstkou nahrubo strouhaného sýra. Troubu předehřejte na maximum, vložte do ní plech, snižte teplotu na 200 °C a upečte, dokud sýr nezezlátne.

Žádné komentáře:

Okomentovat