5. února 2010

Bramborový salát s jablky

1,5 kg brambor,1 salátová okurka,1 syrová mrkev,1 střední červená cibule,1 střední žlutá (bílá) cibule,1/4 celeru, nebo lépe 1 stonek řapíkatého,3 vejce natvrdo uvařená,3 větší nakyslá jablka, oloupaná, bez jádřinců,100 g polotvrdého 30% eidamu,100 g majolky nebo sojanézy (sójová majonéza),1 bílý jogurt, pravý klasický,citrónová šťáva nebo jablečný ocet,čerstvě mletý pepř,sůl
Brambory uvařte ve slupce,nechte vychladnout, pak oloupejte.Brambory, vejce, jablka a sýr nakrájejte na kostičky,okurku podélně rozkrojte a krájejte na silnější plátky, očištěnou mrkev a bulvu celeru nahrubo nastrouhejte, řapíky celeru nakrájejte na plátky, cibuli nadrobno,osolte, opepřete, okyselte citrónovou šťávou, přimíchejte majonézu a jogurt, dobře ale šetrně promíchejte a dejte do chladu na 2 hodiny proležet.Potom podle chuti ještě dochuťte solí, pepřem a citrónem, znovu promíchejte a podávejte.

Žádné komentáře:

Okomentovat