1. února 2010

Šunkové rolky s jarní rýží

100 g rozinek sultánek,černý čaj na máčení,1/2 l vody,200 g rýže,2 stonky řapíkatého celeru,1 dl sójové majonézy,kajenský pepř (chilli),sůl,4 silnější plátky vařené šunky,francouzská hořčice
Oprané a okapané rozinky sultánky přelijte čajem a máčejte 45 minut. Do vařící vody vsypejte opranou
a okapanou rýži, osolte a pod pokličkou na mírném ohni duste asi 15 - 20 minut, až se voda z velké
části vypaří. Rýži dejte na síto a nechte vychladnout. Celerové řapíky očistěte, omyjte a nakrájejte na plátky. Přidejte je k okapaným rozinkám a rýži, smíchejte se sójovou majonézou a okořeňte kajenským pepřem. Plátky šunky potřete hořčicí, naplňte rýží, srolujte a urovnejte na talíř. Podávejte se zeleninovým salátem, bez přílohy nebo s chlebem.

Žádné komentáře:

Okomentovat