4. února 2010

Malé masové koláčky

150 g hladké mouky,150 g krupičkové mouky,150 g másla,1 žloutek,4 lžíce bílého vína,sůl,1 vejce na potření koláčku
Na nádivku: 20 g másla,20 g cibule,30 g obyčejné slaniny (špeku),150 g masa z pečeného kuřete(zbytek),sůl,1 vejce,citrónová kůra,špetka oregana,usekaná zelená petrželka
Žloutek rozšlehejte s vínem. Do prosáté mouky na vále přidejte sůl,nožem zapracujte změklé máslo,udělejte důlek, nalijte do něj žloutek s vínem, vypracujte těsto a dejte je do chladu ztuhnout. Mezitím připravte nádivku: Cibuli nakrájejte nadrobno a na másle osmahněte dozlatova. Slaninu utřete na pastu.Dobře usekejte maso z kuřete, vložte do mísy, přidejte cibulku, slaninu, sůl, citrónovou kůru, oregano.Důkladně nádivku poduste, odstavte, nechte vychladnout a zamíchejte do ní petrželku. Těsto rozdělte na dva díly, tence vyválejte, na jeden plát naznačte kulatou formičkou kroužky o průměru 8 - 10 cm, naklaďte nádivku. Přikryjte druhým plátem těsta, dobře přitiskněte kolem nádivky a vykrájejte koláčky. Zbytky těsta hnětením spojte a postup opakujte. Koláčky přeložte na suchý plech, potřete povrch rozšlehaným vajíčkem a v prudší troubě upečte dobronzova. Ihned po upečení je přeskládejte na mísu vyloženou ubrouskem a horké podávejte s dušenou zeleninou, listovýmsalátem, či s hrachovou nebo hokaidovou kaší,ale i samotné k vínu, pivu anebo čaji.

Žádné komentáře:

Okomentovat