5. února 2010

Bramborový salát s fenyklem a uzeným lososem

600 g nerozvařených brambor,sůl,1/2 lžičky kmínu,2 malé fenykly,1/2 svazku petrželové nati,1 šalotka,2 lžíce bílého vinného octa,pepř, špetka cukru,6 – 8 lžic olivového oleje,600 g uzeného lososa
Brambory omyjte, zalijte v hrnci vodou, přidejte špetku soli a kmín a vařte ve slupce 20 – 30 minut.Fenykl očistěte, odřízněte trochu zelené nati a dejte ji stranou. Hlízy rozpulte a uvařte v osolené vodě do poloměkka. Mezitím omyjte petrželovou nať a nahrubo ji nasekejte. Šalotku rozpulte a najemno nasekejte. Ocet dobře promíchejte s pepřem, cukrem, špetkou soli a olivovým olejem. Přidejte šalotku a petržel.Brambory nechte krátce zchladnout, ještě teplé je oloupejte a nakrájejte na proužky. V míse je smíchejte s marinádou.Fenykl krátce propláchněte studenou vodou, nakrájejte jej napříč na úzké proužky a přidejte do salátu který ještě jednou dochuťte a upravte na talíře. Ozdobte odloženou fenyklovou natí. Z uzeného lososa odstraňte kůži a příčně jej nakrájejte na silnější plátky. Upravte je na vlažný salát a ihned podávejte.

Žádné komentáře:

Okomentovat