21. června 2010

Zeleninovo-obilné karbanátky s cibulovými bramborami

brambory, ovesné nebo pšeničné vločky 0,2 kg, 2 ks mrkev , celer 1/2 ks, pšenice celé zrno 0,1 kg, hladká mouka (zahuštění těsta a pomoučení válu), strouhanka, 4 stroužky česnek, 2 vejce, cibule ,10 dkg máslo, sůl, pepř, majoránka (nebo sušený libeček)
Syrové brambory nakrájíme na tenká kolečka s cibulí nakrájenou také na tenká kolečka dáme pečeme s máslem v pekáčku. Příprava těsta na karbanátky: Umeleme pšenici; vločky nejprve spaříme horkou vodou, necháme změknout, zcedíme; uvaříme mrkev a celer do měkka a poté prolisujeme, ze zeleniny vloček a pšenice zpracujeme těsto do kterého přidáme vejce, hladkou mouku, majoránku, česnek, pepř, sůl. Uděláme karbanátky, které ještě obalíme ve strouhance. Karbanátky osmažíme na oleji a podáváme s cibulovými brambory.

Žádné komentáře:

Okomentovat