21. června 2010

Bramborová galetka

1kg brambor, 150 g Eidam 30%, 30 g másla, 3 lžíce oleje, 1 cibule, pepř, sůl, tymián, bobkový list

Brambory nakrájíme na plátky cca 3 mm a rozdělíme na 4 části. Vyšší pánev vymažeme částí másla, nalijeme olej,osolíme a opepříme. Překládáme plátky brambor od středu jako květinu,posolíme,opepříme a zasypeme vrstvou sýra.S další vrstvou brambor si již nemusíme tak hrát a pokračujeme tak,abychom končili vrstvou brambor,kterou polijeme zbytkem másla.Položíme rozříznutou cibuli,2-3 bobkové listy a okořeníme tymiánem. Přikryjeme pokličkou a 30minut zápékáme na mírném ohni. Pokličku odstraníme a 30min.pokračujeme. Odstraníme cibuli a b.list,uvolníme okraje a vyklopíme. Pro 4-člennou rodinu množsví zdvojnásobíme. Je to výborná pikantní příloha k masům a s tatarkou i samostatný sytý pokrm.

Žádné komentáře:

Okomentovat