24. června 2010

Pikantní brambory

5 větších brambor, 2 stroužky česneku, 15 dkg plísňového sýra nebo balíček tvarůžek, 5 ks pálivých papriček (chillies), 10 jader vlašských ořechů (není nutné !), 5 dkg omastku (rostlinný tuk), sůl, mletý pepř, majoránka, drcený kmín

Oloupané a omyté brambory nastrouháme na hrubém struhadle (salátové). Do misky k nim přidáme přiměřeně majoránku, česnek utřený se solí, mletý pepř a kmín. Vše řádně promícháme a necháme cca 10 minut uzrát. Po deseti minutách slijeme vzniklou vodu. Na pánvi - vhodná je litinová (teflonová) - rozehřejeme na vysokou teplotu omastek a na něj položíme asi 1 cm silnou vrstvu bramborové okořeněné směsi. Prudkým osmažením se vrstva spojí (dostane zlatavou barvu). Potom bramborák opatrně obrátíme a dosmažíme druhou stranu. Hotový bramborák položíme na talíř. Na jeho jednu polovinu nasypeme nadrobno nakrájený (nebo nastrouhaný) plísňový sýr (tvarůžky), nasekané pálivé papričky a nasekané vlašské ořechy. Druhou polovinou bramboráku tuto pikantní vrstvu přikryjeme a podáváme.

Žádné komentáře:

Okomentovat