25. června 2010

Divoká kachna

1 ks divoké kachny, 1 kg brambor, smetana, máslo, špaldova hladká mouka, sůl, pepř, mletý kmín

Kachnu naporcujeme na 1/4,kůžičku stáhneme.Obalíme v špaldové hladké mouce,osolíme,opepříme a pokmínujeme. Na rendlíku rozpustíme dvě lžice másla a na rozpáleném tuku orestujeme jednotlivé díly kachny. Žáruvzdornou mísu vymažeme zbytkem másla a vysteleme nastrouhanými bramborami, osolíme,okmínujeme.Na vystýlku položíme orestované kachní díly,zalijeme výpekem a zarovnáme nastrouhanými bramborami.Dáme na zápéci na 30 min. do trouby při 220°C,pak zalijeme 0,2l smetany a dopečeme, až je všechno pěkně měkoučké. Podáváme samostatně.

Žádné komentáře:

Okomentovat