Brambory omyjeme a ve slané vodě 20 minut vaříme. Ředkvičky omyjeme, osušíme a nakrájíme na tenké plátky. Jablka omyjeme, nakrájíme na čtvrtky, zbavíme jadřinců a dužinu nakrájíme na kostičky. Brambory slijeme, krátce přelijeme studenou vodou a oloupeme. Pak je nakrájíme na čtvrtky. Citronovou šťávu smícháme se solí, pepřem, hořčicí, cukrem a olejem a do této směsi přimícháme ještě horké brambory a znovu je ochutíme. Pažitku omyjeme a nasekáme na malé kousky. Spolu splátky ředkviček a jablek ji přimícháme k bramborové směsi. Matjesové filety omyjeme, osušíme a po jednom dvojitém plátku dáme na talíř s okořeněnými brambory. Jídlo můžeme ozdobit pažitkou
Prakticka česka kuchařka, pro zkušené i mene zkušené kuchařky, kde naleznete recepty česke kuchyne na jidlo, pití, ale take na cukroví, dorty, dezerty. Na blogu dále naleznete rady a par tipu lidových léku, nektere recepty jsou z obrazkami.Při receptech z použitím zakysanej smetany se my osvětčila smetana Yoplait.
24. června 2010
Matjesy s ostrými bramborami
Přihlásit se k odběru:
Komentáře k příspěvku (Atom)
Žádné komentáře:
Okomentovat