24. června 2010

Matjesy s ostrými bramborami

1 kg malých nových brambor, sůl, 1 svazek ředkviček, 2 nakyslá jablka, 5 lžic citronové šťávy, pepř, 1 lžíce středně ostré hořčice, špetka cukru, 5 lžic slunečnicového oleje, 1 svazek pažitky, 4 dvojité matjesové filety

Brambory omyjeme a ve slané vodě 20 minut vaříme. Ředkvičky omyjeme, osušíme a nakrájíme na tenké plátky. Jablka omyjeme, nakrájíme na čtvrtky, zbavíme jadřinců a dužinu nakrájíme na kostičky. Brambory slijeme, krátce přelijeme studenou vodou a oloupeme. Pak je nakrájíme na čtvrtky. Citronovou šťávu smícháme se solí, pepřem, hořčicí, cukrem a olejem a do této směsi přimícháme ještě horké brambory a znovu je ochutíme. Pažitku omyjeme a nasekáme na malé kousky. Spolu splátky ředkviček a jablek ji přimícháme k bramborové směsi. Matjesové filety omyjeme, osušíme a po jednom dvojitém plátku dáme na talíř s okořeněnými brambory. Jídlo můžeme ozdobit pažitkou

Žádné komentáře:

Okomentovat