25. června 2010

Granadír zapečený se smetanou

300 g brambor, 1 kelímek sladké smetany, 3 stroužky česneku, 2 vejce, italská směs koření, sůl, pepř, tvrdý sýr
Oloupeme brambory a syrové je nakrájíme na asi čtyrmilimetrové kolečka. Připravíme si zálivku ze sladké smetany a vajec, do které přidáme sůl, pepř, italské koření a prolisovaný česnek.Touto směsí brambory poléváme.  Vymažeme pečicí misku a do ní naskládáme kolečka brambor. Každé patro ještě zvlášť posypeme italským kořením. Postupně střídáme patra brambor a zálivky. Dáme do trouby a pečeme, dokud nejsou brambory měkké. Pět minut před koncem brambory posypeme nastrouhaným a necháme ještě zapéct.

Žádné komentáře:

Okomentovat