25. června 2010

Goja - zapečená specialita

svazek vyčištěných tlustých střev-vepřových, 5 stroužku česneku, 3 kg brambor, 300 g uzeného boku, majoránka, sul, 2 lžíce sádla
Střeva je nutno 2 dny před konzumací naimpregnovat rozmačkaným česnekem  který ze střev vytáhne veškeré pachy. Z brambor (natřeme) připravíme hmotu jako na bramborák. Uvaříme 0.3 l vody a natřené  brambory spaříme vroucí vodou, osolíme a přidáme majoránku (dle chuti) namačkáme 5 stroužku česneku a zamícháme. Připravíme si hluboký pekáč, jeden konec střeva svážem a do druhého konce naléváme (třeba přes uříznuté hrdlo z pet láhve) ochucené natřené brambory. Naplněné střevo ukládáme spirálovitě do pekáče.Po naplnění zavážeme druhý konec pevnou nití, přidáme do pekáče sádlo. Mezi střeva natlačíme nakrájené uzené maso a zalejeme vodou po okraj. Pečeme v troubě na 200 min 2 hodiny až do zlatova. Střeva po pul hodince pečení propíchneme vidličkou,aby je neroztrhalo.

Žádné komentáře:

Okomentovat