24. června 2010

Plněné brambory se sardelkou

větší brambory cca 5 kusů na osobu, 10 - 15 dkg mletého masa, sardelová pasta, sůl, pepř, mletá paprika, hořčice, cibule

Brambory omyjeme a oškrábeme. Pak seřízneme plošku, na které bude brambora stát ( aby se nekutálela ). Proti této plošce seřízneme plátek tak, aby následně vytvořil jakousi pokličku. Následně kávovou lžičkou bramboru vydlabeme a vytvoříme tak jakýsi bramborový hrníček. Pak promísíme mleté maso, okořeníme a osolíme. Do vydlabané brambory vložíme plátek cibule, vyplníme mletým masem a přidáme špetku sardelové pasty.( Dle vlastní fantazie lze náplň různě doplňovat či měnit ). Pak přikryjeme brambor bramborovou pokličkou a ovážeme nitkou. Brambory pak vložíme do vymaštěného pekáče a pečeme v troubě s občasným omašťováním povrchu brambor, až tyto dostanou hnědou křupavou kůrčičku.( cca 1 hodina ). Pak vyjmeme opečené brambory na talíř, přestřihneme nitky, můžeme ozdobit talíř červenou paprikou, potřením hořčice a posypáním na drobná kolečka nakrájenou cibulí.

Žádné komentáře:

Okomentovat