24. června 2010

Plněné brambory

olej, sůl, vejce, mléko, majoránka, vegeta, pepř, hladká mouka, 3-4  velké brambory, 2-3  stroužky česneku

Jako náplň můžete použít : 1. 1/2 hermelínu 2. zhruba 100 g nivy 3. plátek uzeného a nastrouhanou cihlu(20g) 4. orestovaný plátek kuřecího a nastrouhanou cihlu(20 g) 5. orestovaný plátek vepřové kýty a nastrouhanou cihlu(20 g) v podstatě lze použít vše, na co máte chuť. Polovinu brambor nastrouháme na jemném struhadle a druhou půlku na hrubším struhadle. Cibuli nakrájíme najemno a česnek prolisujeme. To vše dáme do jedné misky. Přidáme celé vejce, osolíme, opepříme, přidáme vegetu, mléko a majoránku. Zamícháme. Přidáváme hladkou mouku, dokud nám nevznikne hustší těsto. Pokud máte uděláno těsto, třeba i podle vlastního receptu, dejte si rozhřát olej na pánev. Doporučuji vyšší a větší pánev, ale ne Wok! Klasickou..Na rozpálenou pánev naneste rovnoměrnou vrstvu, spíš tenčí. Nechte si větší polovinu těsta. Oheň ztlumte. Doprostřed na těsto na pánvi položte co nejrychleji hermelín, nivu..., co jste si zvolili. Pokud jste se rozhodli pro maso, tak doporučuji teplé, přímo z pánve nebo ohřáté z mikrovlnky. Plátek položte, stejně jako hermelín, doprostřed těsta a na maso nasypejte sýr. Pokud jste tak udělali, vezměte druhou polovinu těsta a dejte ji na sýr nebo maso. Tak aby sýr a maso bylo přikryto uvnitř celého těsta. Počítejte s tím, že pokud sýr pořádně nezaplácáte těstem, tak vám vyteče na olej! Nezapomeňte přidat olej, aby se bramborák co nejlépe prosmažil. Smažte na co nejmenším ohni a co nejdéle. Samozřejmě z obou stran! Při otáčení dávejte pozor, protože pokud máte víc oleje, tak vám určitě vyprskne. Když si nebudete jisti, zda je hotovo, nařízněte si klidně prostředek, ale tam, kde jste si jisti, že není sýr. Když nechcete zkoušet, dejte celej bramborák na 2-4 minutky do mikrovlnky, nic tím nezkazíte. Vypadá to hodně náročně, ale výsledek stojí zato. Stačí jen dávat pozor, aby vám netekl sýr. Nedoporučuji podávat s jakoukoliv přílohou. Snad jen zeleninu, protože těsto na bramboráky je syté samo o sobě a v kombinaci se sýrem je to kalorická bomba. 

Žádné komentáře:

Okomentovat