21. června 2010

Zapékané brambory s masem

2 kg brambor, 2-3 cibule, 100 g anglické slaniny nebo špeku, 300 g kuřecích prsíček, kousek sádla

Vezmeme hlubší pekáč nebo zapékací misku a její vnitřek vymastíme sádlem. Na dno poklademe na tenké plátky nakrájenou anglickou slaninu nebo špek. Dále následuje vrstva na plátky nakrájených brambor na ně vrstva na kolečka nakrájené cibule a na cibuli vrstva na kousky pokrájeného kuřecího masa. Tento postup opakujeme do do té doby než máme plný pekáč, přičemž poslední vrstva by měly být brambory. Každou vrstvu brambor samozřejmě důkladně osolíme a opepříme. Maso osolíme a opepříme ještě před vložením do pekáče. K ochucení také můžeme použít trošku celého kmínu. Nakonec pekáč přikryjeme víkem nebo alobalem a strčíme do vyhřáté trouby minimálně na hodinu a posledních 10 - 15 minut pečeme odkryté.

Žádné komentáře:

Okomentovat