25. června 2010

Chilli guláš

brambory, množství do papiňáku, buřty či salám asi tak jako brambor, jedna cibule, sůl, pepř, paprika, olej nebo tuk, mouka na zahuštění a nebo hotová jíška (je lepší)

Brambory se oloupou a nakrájí na kostičky. Buřtíky se oloupou, nakrájí na kostičky a hlídá se aby nějaké zbyly. Cibule se nakrájí nebo rozseká dle libosti. V hrnci se rozpálí troška tuku či oleje. Přidá se nakrájená cibulka a osmahne se až zesklovatí. Mezi tím se přidají kostičky buřtíků a a všechno se to nechá hezky udělat do „zlatova". Potom se udělá troška místa a na tuku zpěníme mletou papriku. A pak rychle přidáme hrneček vody. Když se prošvihne vhodný okamžik tak paprika zhořkne a není pak ale vůbec dobré. Nyní, již bez rychlosti, se hrnec částečně doplní vodou, přidají se brambory a potom ještě tolik vody aby bylo všechno potopené. Po přidání koření podle chuti se hrnec zavíčkuje a nechá se přijít k varu. Obsah se vaří 6-7 minutek. Po odpuštění páry a otevření hrnce se znovu zapálí plyn či zapne plotýnka a přidá se buď hotová jíška a nebo v mouka rozmíchaná ve vodě. Dává se asi tak dvě hrstičky na hrneček. Necháme obsah přejít varem a dobře promícháme. Podáváme nejlépe ještě teplé ale ne rovnou z hrnce, ono je to moc horké. 

Žádné komentáře:

Okomentovat