25. června 2010

Fašírka z krupice

1/2 kg vařených brambor, 200 g krupky (lámanka), 2 celá vejce, 250 g měkké uzeniny, 1 středně velká cibule, 1 palička česneku, 100 g nakrájeného špeku či slaniny, majoránka, sůl, 1 lžíce sádla, 1 sáček kysaného zelí
Brambory uvaříme a na jemném struhadle nastrouháme. Krupky uvaříme téměř do měkka. Před vařením je ně-kolikrát opláchneme a při vaření občas zamícháme. Obě suroviny dáme do misky, přidáme vajíčka, nadrobno nakrájenou uzeninu, přidáme nadrobno nakrájenou cibuli, prolisovaný česnek , majoránku a vypracujeme polo-tuhé těsto. Z něho vytvoříme šišku, kterou vložíme do vymaštěného pekáče, obložíme na plátky nakrájeným špekem či slaninou a za občasného polévání výpekem pečeme dozlatova. Jako přílohu podáváme kyselé zelí vařené či syrové, hlávkový salát atd.

Žádné komentáře:

Okomentovat