21. června 2010

Zapečené brambory s houbami

1000 g brambor, 200 g čerstvých hub (20 g sušených), 200 g uzeniny, 2-3 vejce, 400 g sterilovaného salátu (nebo kysané zelí), 40 g cibule, 60 g másla, 2 stroužky česneku, kmin, mletý pepř, sůl, 80 g tvrdého sýra, rajčata nebo jiná zelenina na ozdobu
Brambory uvařené ve slupce po zchladnutí oloupeme a nakrájíme na plátky. Cibuli jemně nasekáme a zpěníme na části másla. Přidáme proužky uzeniny, sterilovaný salát, prolisovaný nebo na plátky nakrájený česnek, osolíme, opepříme a krátce osmažíme. Na zbývajícím tuku podusíme pokrájené houby (sušené nejdříve namočíme) s kmínem a solí. Do vymazaného pekáčku dáme vrstvu brambor, na ně podušené houby a zeleninu, povrch zakryjeme zbytkem brambor a vložíme do předem zahřáté trouby. Po několika minutách zalijeme rozšlehanými osolenými vejci a zapékáme. Před koncem tepelné úpravy posypeme strouhaným sýrem. Na talířích zdobíme čtvrtkami rajčat nebo jinou zeleninou.

Žádné komentáře:

Okomentovat