24. června 2010

Štrasburské brambory

½ kg brambor, 20 dkg tvrdého sýru, 20 dkg měkého salámu, sterilovaný hrášek, 1 kostka masoxu, 1 vejce, polévková lžíce plnotučné hořčice
Brambory uvaříme a nakrájíme na plátky.Máslem vymažeme várnou mísu a poklademe vrstvu brambor, posypeme hráškem,pokrájenou uzeninou a posypeme sýrem.Další vrstva brambor a stejně položíme hrášek, uzeninu, sýr. Poslední vrstva brambor se posype sýrem. Připravíme si zálivku kterou brambory v míse polejeme. Uvaříme masox po vychladnutí dáme do uvařeného masoxu vejce, sůl, hořčici,pepř,trochu majoránky,vše dobře zamícháme a brambory v míse tím zalejeme.Dáme do trouby 45 min.zapéct.

Žádné komentáře:

Okomentovat