24. června 2010

Smetanové brambory

1000 g brambor, 250 g smetany 32%, 200 g sýra Goudy, sůl, 1/2 lžičky bílého pepře, 1 lžička sladké papriky, 1 lžička Vegety, 2 lžičky majoránky, 2 stroužky česneku, 4 lžíce oleje
Brambory olupeme a nakrájíme na 1/2 cm plátky. Plech vymažeme olejem, smíchaným s utřeným česnekem, poklademe šupinovitě plátky brambor a zalijeme smetanou, smíchanou s kořením. Pečeme zakryté alobalem, v troubě předehřáté na 180°C asi 45 min. Před koncem pečení alobal odkryjeme, brambory posypeme nastrouhaným sýrem a dopečeme do zlatova. Podáváme ke grilovanému masu, nebo se špenátem, jako hlavní chod.

Žádné komentáře:

Okomentovat