25. června 2010

Brambory zapečené z klobásou

brambory, paprika, olivový olej, cibule, klobása, česnek, tvrdý sýr, tymián, pepř, červená paprika (koření), sůl
Nejprve si uvaříme brambory, neloupeme. Po té, co schládnou, je nakrájíme na čtvrky, větší na osminky. Na pekáč nalijeme olej, přidáme nakrájený česnek na plátky a ostatní koření. Promícháme. Směsi by mělo být dost, aby se jí mohly všechny brambory potřít. Vsypeme brambory spolu s na kolečka nakrájenou klobásou na pekáč a rukama je promícháme se směsí. Vložíme do trouby a pečeme na 200C, dokud bram. nazačnou být na povrchu křupavé. Po té na ně naklademe na kostičky nakrájenou papriku a na kolečka nakrájenou cibuli. Pečeme dál a jakmile začne cibule trochu hnědnout, přidáme plátky sýru, který rozprostřeme po bramborách. Pečeme dokud se sýr nezačne rozpouštět. Dobré brambory jsou vhodné jako samostatný chod.

Žádné komentáře:

Okomentovat