10. dubna 2013

Špenátová omáčka na těstoviny

350 g mraženého špenátu, 2 lžíce rostlinného oleje, 150 g kuřecích prsíček, smetana ke šlehání, stroužek česneku, cibule, sůl, pepř

Špenát na čtyřech lžících vody dusíme asi 5-10 minut. Mezitím si na dvou lžicích oleje orestujeme osolené, opepřené a na malé kousky nakrájené kuřecí maso, které poté vyjmeme. Ve výpeku zesklovatíme cibulku a ke konci přidáme rozdrcený česnek. Maso, cibuli a česnek vmícháme do špenátu a přidáme šlehačku. Jakmile se šlehačka začne vařit, odstavíme z ohně, dochutíme solí, pepřem, aromatickým kořením a je hotovo. 
Není třeba zahušťovat. Výborné těstoviny k této omáčce jsou vřetena. Podáváme posypané strouhaným sýrem.

Žádné komentáře:

Okomentovat