10. dubna 2013

Omáčka z čerstvých žampionů

600 g žampionů,120 g slunečnicového oleje, 2 cibule, podle potřeby česnek, špetka bílého pepře, špetka soli, špetka sladké papriky, 200 g kysané smetany, 100 g hladké mouky, troška vegety

Čerstvé žampiony pokrájíme na velmi malé kousky, dáme do hrnce, přidáme olej a nadrobno pokrájenou cibuli. 15 minut dusíme na mírném ohni za občasného míchání. Po 15 minutách zalejeme směs 1 a půl litrem vody, přidáme kořeniny a vaříme doměkka. Asi pět minut před dovařením přidáme papriku, 3 stroužky česneku a rozšlehanou kyselou smetanu. Podle potřeby můžeme zahustit hladkou moukou. Omáčku můžeme podávat na těstovinách nebo s masem a houskovým knedlíkem.

Žádné komentáře:

Okomentovat