10. dubna 2013

Kuřecí znojemská omáčka

500 g kuřecích prsou, 150 g libových párků, 2 - 4 kyselé okurky, cibule, 2 vejce natvrdo, kostka kuřecího bujónu, 2 lžíce plnotučné hořčice, sůl, pepř, lžíce hladké mouky, olej

Na rozpáleném oleji necháme zesklovatět pokrájenou cibuli a na ní opečeme na kousky nakrájené maso. Zalijeme asi 1/2 l vody, osolíme, opepříme, přidáme na kousky pokrájené párky, nadrobno pokrájené okurky, hořčici, bujón a pod pokličkou dusíme asi 15 minut. V půl hrnku vody rozkvedláme mouku a vlijeme do hrnce. Dodusíme do změknutí masa. Podle potřeby dochutíme solí a pepřem. Podáváme s rýží.

Žádné komentáře:

Okomentovat