10. dubna 2013

Omáčka s tmavými fazolemi

2 lžíce rostlinného oleje, 2 stroužky česneku, dvoucentimetrový kousek čerstvého zázvoru, čerstvou chilli papričku, 450 g mletého vepřového masa, 350 g tmavých sterilovaných fazolí včetně nálevu, balíček širokých rýžových nudlí, 6 jarních cibulek, sůl, pepř

Ve velké vysoké pánvi rozpalte olej a minutu až dvě na něm smažte prolisované stroužky česneku, nastrouhaný čerstvý zázvor a nasekanou chilli papričku. Vsypte mleté maso, osmahněte ze všech stran (asi čtyři až pět minut), potom přidejte sterilované fazole včetně nálevu a směs důkladně promíchejte. Vařte zhruba čtyři minuty. Mezitím připravte podle návodu na obalu balíček rýžových nudlí. Hotové nudle přelijte omáčkou s masem a ozdobte jarními cibulkami nakrájenými podélně na nudličky. Podle chuti ještě osolte a opepřete – a můžete podávat.

Žádné komentáře:

Okomentovat