12. dubna 2013

Rajčatová omáčka s paprikami

500 g rajčat, 2 sladké zelené papriky, malá cibule, 4 lžíce oleje, malá mrkev, kousek celeru, snítka petrželky, bazalka, stroužek česneku, rovná lžička cukru, pepř, sůl

Drobně pokrájenou cibuli zpěňte na lžíci oleje, přidejte pokrájená rajčata, mrkev a celer, podlijte několika lžícemi vody, přidejte koření a duste do změknutí. Zeleninu prolisujte, osolte, oslaďte a duste dále, až omáčka zhoustne. Očištěné papriky pokrájejte na nudličky, česnek utřete a osmažte za stálého míchání na oleji, až papriky začnou měknout. Vmíchejte rajčatovou směs, pomalu přiveďte k varu, okořeňte sekanou petrželkou a bazalkou a hned podávejte, aby papriky byly ještě trochu chřupavé. Podávejte k bílým rybám nebo ke kuřeti.

Žádné komentáře:

Okomentovat