9. dubna 2013

Jemně pálivá rajčatová omáčka

2 malé čerstvé chilli papričky, zbavené semínek,2 červené papriky, bez jádřinců, pokrájené2 stroužky česneku, prolisované,šalotka,400 g konzervovaných rajčat se šťávou,100 g přírodního cukru,3 lžíce vinného octa,sůl na dochucení

Vložte chilli papričky, papriky, česnek, šalotku a rajčata do mixéru. Pověřte děti, aby zeleninu přibližně minutu mixovaly. Pyré přelijte do silnostěnné pánve, přidejte cukr a vinný ocet, podlijte vodou a za občasného míchání přiveďte k varu. Ochutnejte, případně lehce osolte. Pak stáhněte plamen na minimum a mírně vařte čtyřicet minut až hodinu do husta. Přelijte omáčku do velké sterilizované zavařovací sklenice a vychlaďte. V lednici ji můžete uchovat až dva týdny.

Žádné komentáře:

Okomentovat