9. dubna 2013

Avokádový dip

avokádo, 2 lžíce citrónové šťávy, 100 g zakysané smetany, snítka sekané petrželky, stroužek česneku, pepř, sůl, 400 g chřestu, 400 g cherry rajčátek, 300 g uvařených bramborových noků, bageta

Avokádo rozpůlíme a vyloupneme pecku, oloupeme, pokapeme citronem a společně se zakysanou smetanou, česnekem, petrželkou, solí a pepřem rozmixujeme v kuchyňském kutru. Chřest zbavíme dřevnatých konců (ohneme-li jednotlivé stonky, zlomí se nám v místě, kde končí dřevnaté konce), stonky oškrábeme a vaříme dvě minuty ve vodě ochucené citrónovou šťávou a solí, poté ihned zprudka zchladíme a necháme okapat. Bramborové noky uvaříme podle návodu. Bagetu nakrájíme na kousky a vše společně s chřestem a mini tomaty dáme do mističek.

Žádné komentáře:

Okomentovat