8. dubna 2013

Šafránová omáčka s uzeným masem

400 g uzeného masa (nejlépe koleno či libovou krkovičku), jíška světlá, šafrán sušený, česnek, sůl (harmonie chuti resp. podravka)

Uzené maso uvaříme doměkka, jak máme rádi. Z vývaru zcedíme část, která nám stačí na zvolené množství omáčky. Vývar přivedeme k varu a v tom okamžiku přidáme jíšku, dobře rozvaříme a přidáme šáfrán. Vznikne krásně žlutá omáčka, kterou podle vlastního uvážení dochutíme třeným česnekem a osolíme nebo dochutíme ochucovadlem. Nakonec směs přecedíme přes husté síto, aby vznikla krásně hladká (babička říkávala hedvábná) omáčka. Uzené maso nakrájíme na plátky a přelité omáčkou podáváme s houskovým knedlíkem nebo rýží.

Žádné komentáře:

Okomentovat