9. dubna 2013

Rajčatové chutney

2 kg rajčat, 500 g cibule, 4 stroužky česneku, 2 lžíce olivového oleje, 170 ml bílého vinného octa, 3 feferonky, 300 g hnědého přírodního cukru, po lžičce mletého kmínu, černého pepře a hořčičných semínek, lžíce mleté sladké papriky

Rajčata křížem nařízneme a spaříme vařící vodou. Po té je zchladíme studenou vodou, sloupneme, plody rozpůlíme. Odstraníme zrníčka a dužinu nakrájíme.Oloupanou cibuli a česnek jemně posekáme a zesklovatíme na rozehřátém olivovém oleji. Přidáme kousky rajčat a ocet, uvedeme do varu a asi 30 min. dusíme na mírném ohni.Mezitím omyjeme feferonky, rozpůlíme, zbavíme semeníku a lusky pokrájíme na kostičky.v Přidáme s cukrem a kořením k rajčatům a necháme asi 90 min. houstnout.Chutney naplníme do sklenic vypláchnutých horkou vodou a při 80-90° C sterilizujeme 30 min.. Výborně chutná k těstovinám nebo jako pomazánka na pečivo.

Žádné komentáře:

Okomentovat