10. dubna 2013

Rajská chilli omáčka

lžíce oleje, hrnek usekané cibule, sůl, čerstvě mletý pepř, 5 hrnků zralých rajčat, 0,5 malé jalapeňo papričky(nebo feferonky bez stopky a semínek), 0,5 lžičky skořice, 1/4 lžičky mletého nového koření, 1/8 lžičky mletého hřebíčku, 2 hrnky bílého octa (5%) 
V nerezovém hrnku rozpalte olej, přidejte cibuli, osolte a opepřete. 1 minutu opečte, přidejte rajčata, znovu osolte a opepřete, míchejte na prudkém ohni a po další 1 minutě přidejte vše ostatní. Uveďte do varu a 1 hodinu, za občasného zamíchání zvolna vařte. Po vychladnutí slijte do čistých sklínek, v lednici vydrží až jeden měsíc.

Žádné komentáře:

Okomentovat