12. dubna 2013

Plněný houbový bochník

800 g čerstvých hub (kozáky, hřiby),100 g uzené slaniny,cibule,3 housky,2 dl mléka,2 vejce,drcený kmín, stroužek česneku, petrželová nať,sůl,mletý černý pepř,strouhanka,3 vejce uvařená natvrdo,olej,mletá červená paprika,1 dl zeleninového vývaru

Houby očistíme a nakrájíme na plátky. Slaninu nakrájíme na drobné kostičky, rozškvaříme, přidáme nadrobno nasekanou cibuli, houby, dusíme, dokud se nevyvaří veškerá tekutina a necháme vychladnout. Přidáme v mléku namočené a vyždímané housky, jedno celé vejce a 1 žloutek, kmín, prolisovaný česnek, nasekanou nať, sůl, pepř, podle potřeby strouhanku a promícháme. Na dno vymazané formy rozetřeme část houbové směsi, vmáčkneme oloupaná vejce a přikryjeme zbytkem směsi. Natřeme bílkem rozšlehaným se solí a mletou paprikou, podlijeme vývarem, vložíme do vyhřáté trouby a pečeme 40 minut. Během pečení poléváme šťávou.

Žádné komentáře:

Okomentovat