12. dubna 2010

Benátské řízky

3 telecí (nebo vepřové) řízky, 3 plátky šunky, 80 g másla, 500 g dýně, 125 g stouhaného ementálu, sůl, pepř
V kastrolu rozpustíme 30 g másla a vhodíme na ně dýni  rozkrájenou na kostičky.Přilijeme trochu   vody,osolíme,opepříme a asi deset minut dusíme.Pak dýni vidličkou rozmačkáme a promícháme ji s polovinou strouhaného ementálu.Řízky naklepeme,osolíme,opepříme a opečeme na másle (malý kousek si ho ještě necháme). Do varné misky dáme plátky šunky,na ně položíme opečené řízky, navrch navršíme dýňovou kaši. Vše posypeme zbývajícím strouhaným sýrem a poklademe kousky másla. Dáme na chvíli zapéct do trouby.

Žádné komentáře:

Okomentovat