16. dubna 2010

Šneci na červeném víně

2 tucty konzervovaných šneků, 3 stroužky česneku, 2 cibule,1 malá pálivá paprika, sušená petržel, tymián, libeček, 2 hřebíčky, sůl, pepř, 1 sklenka aromatického červeného vína
Šneky opláchneme ve studené vodě a necháme odkapat. Oloupanou cibuli, česnek a papriku rozemeleme. Vše spolu s kořením vložíme do připravené nádoby, osolíme, opepříme a zalijeme vínem. Vaříme na středně prudkém ohni asi tak 10 - 15 min. Uvolněnou šťávu z vaření je možné prolisovat, zahustit trochou jíšky a podávat k pokrmu. Můžeme jako přílohu přidat vařenou rýži případně zeleninovou oblohu. Nejlépe však podáváme pokrm v předehřátých varných miskách zalitých připravenou šťavou.

Žádné komentáře:

Okomentovat