Hovězí plátky naklepeme, potřeme solí a pepřem, poprášíme moukou a na horkém tuku opečeme po obou stranách dočervena. Přeložíme je do nádoby z jenského skla. Ve zbylém tuku usmažíme dozlatova drobně krájenou cibuli, zaprášíme ji paprikou a vložíme plátky masa. Přidáme kmín, majoránku, pokrájené papriky a rajčata (nebo lečo), rozetřený česnek a podlijeme polovinou vývaru. Dusíme na malém plaménku, až maso změkne. Potom plátky vyjmeme, na míse poklademe krupicovými noky velikosti koblížku, které jsme uvařili ve druhé polovině zředěného vývaru. Plátky podáváme podlité vlastní šťávou.
Prakticka česka kuchařka, pro zkušené i mene zkušené kuchařky, kde naleznete recepty česke kuchyne na jidlo, pití, ale take na cukroví, dorty, dezerty. Na blogu dále naleznete rady a par tipu lidových léku, nektere recepty jsou z obrazkami.Při receptech z použitím zakysanej smetany se my osvětčila smetana Yoplait.
14. dubna 2010
Hovězí plátky na leču
4 hovězí plátky (z vrchního šálu), sůl, mletý pepř, hladká mouka,100 g sádla,120 g cibule,mletá sladká paprika, kmín, majoránka,100 g zelených paprik, 100 g rajčat (nebo 150 g sterilovaného leča),2 stroužky česneku, ze dvou vajec krupicové noky, 3/4 l vývaru
Přihlásit se k odběru:
Komentáře k příspěvku (Atom)
Žádné komentáře:
Okomentovat