Troubu předehřejeme na 220 stupňů. Do mísy nasypeme mouku a uprostřed uděláme důlek.V jiné míse lehce rozšleháme vejce a přidáme k nim mléko, sůl,trošku pepře a muškátový oříšek.Tuto směs postupně přidáváme do mouky a ihned zašleháváme, aby vzniklo hladké těsto.Pak mísu zakryjeme a necháme 30 minut stát. V pánvi rozehřejeme máslo,až bublá a během 3 minut v něm za občasného míchání prudce osmahneme krevety.Přidáme česnek a petrželku a mícháme ještě 2 minuty, až krevety zrůžovějí. Dno mělkého pekáčku lehce vymažeme olejem a vysypeme kukuřicí a řeřichou.Navrh rozložíme krevety. Těsto promícháme a krevety jím přelijeme.V troubě pečeme asi 35 minut,až těsto nabude,ztuhne a dostane hnědavou barvu. Hotové jídlo podáváme s hlávkovým salátem.
Prakticka česka kuchařka, pro zkušené i mene zkušené kuchařky, kde naleznete recepty česke kuchyne na jidlo, pití, ale take na cukroví, dorty, dezerty. Na blogu dále naleznete rady a par tipu lidových léku, nektere recepty jsou z obrazkami.Při receptech z použitím zakysanej smetany se my osvětčila smetana Yoplait.
16. dubna 2010
Krevety v těstičku
100 g hladké mouky, 3 vejce, 150 ml mléka, špetka soli, mletý pepř, muškátový oříšek mletý, 30 g másla, 350 g velkých čerstvých syrových krevet bez krunýře a střívka, utřený stroužek česneku, sekanou petrželku, 200 g konzervované kukuřice (zrna), 100 g řeřichy potoční bez stonků
Přihlásit se k odběru:
Komentáře k příspěvku (Atom)
Žádné komentáře:
Okomentovat