16. dubna 2010

Salát z plodů moře

500 g směsi z plodů moře, 3-4 brambory, 1 červená řepa, 1-2 mrkve, 1 nakládaná okurka, 2 cibule, 3-4 lžíce oleje, sůl, pepř, bylinky
Směs z plodů krátce povaříme ve vydatně osolené vodě,do níž můžeme přidat celý pepř,nové koření a oloupanou cibuli v celku.Poté zcedíme a necháme vychladnout. Omyjeme tři či čtyři středně velké brambory,očištěnou mrkev a červenou řepu.Řepu zalijeme vodou a dáme vařit asi 30 minut.Po této době přidáme mrkev,brambory a vaříme doměkka. Vše suroviny necháme vychladnout a s ostatními nadrodno pokrájíme. Všechny suroviny promícháme v míse, opepříme osolíme, trochu osladíme a vmícháme olej . Salát odstavíme do ledničky na několik hodin rozležet. Ozdobíme petrželkou a jíme s celozrným pečivem.

Žádné komentáře:

Okomentovat